KOOPTIP

Wat zou u nu kunnen kopen?

Feb 2021: Men kan kiezen voor standaard en betrouwbaar, of het hoogste rendement en lange levensduur. Zonnepanelen met halve cellen zijn interessant, zeker als er deels schaduw te verwachten is. Op dit moment springt er geen duidelijk zonnepaneel uit. Het beste kan men een aantal offertes aanvragen, en kiezen voor een betrouwbare aanbieder.
De vorige tips die voorheen op deze pagina stonden zijn vervallen, want ze zijn niet meer actueel.

Wat u niet moet kopen

PERC polykristallijne zonnepanelen.

Voor mono kristallijne zonnepanelen beheersen de meeste fabrikanten de PERC-techniek goed. Helaas geld dat niet voor de polypanelen. Veel PERC-polypanelen zitten vol met kleine haarscheurtjes, die in de toekomst voor problemen kunnen zorgen. Beter is het dan om betrouwbare conventionele panelen van bijvoorbeeld 260 of 265 Wp te kopen, dan een PERC polypaneel van 270 .. 300 Wp. Hopelijk krijgen ze deze techniek in de toekomst wel goed onder de knieā€¦.

Het is ook niet verstandig om Solar-Frontier CIS-panelen te kopen. Solar-Frontier heeft aangekondigt zijn activiteiten in Europa stop te zetten. Alhoewel het hele mooie egaal zwarte panelen zijn, lijkt de doorbraak van CIS-zonnepanelen toch niet te gaan lukken.
Update 2021: CIS-panelen zijn in Europa niet meer leverbaar.

Top 5 Bezuinigen voor bewoners met veel zonnepanelen

1.        Verminder de elektriciteitsconsumptie van de woning.
2.        Vervang gloeilampen door Ledlampen
3.        Schakel apparaten die in de standy mode staan uit
4.        Verwarm uw huis in de overgangsperiode (lente, herfst) elektrisch met een warmtepomp of infraroodpanelen
5.        Maak warmwater met een elektrische boiler

Doe de Zonnepaneel quiz, en verbeter de highscore!

Disclaimer: Dit is een vrijblijvend advies. Afhankelijk van uw situatie kan een ander advies beter zijn. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor een juiste keuze. Volgende pagina: Disclaimer