Over deze website

Wat treft men op deze site aan?

Deze site geeft informatie over zonnepanelen, welke soorten er zijn, hoe ze gemaakt worden, waar op te letten bij aanschaf. Maar ook kan men de terugverdientijd berekenen, berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, en kijken of zonnepanelen ook voor u interessant kunnen zijn.

Hoe is deze site tot stand gekomen en hoe is deze gemaakt?

In 2009 is de eerste versie van de site gemaakt. De site is destijds 100% gemaakt in HTML, met uitzondering van de berekeningsprogramma's, deze zijn in 2009 gemaakt met javascript.

Zonnepaneel-info.nl in HTML5Deze site is in maart 2014 geheel vernieuwd. Het is nu een site in HTML5, en is gemaakt volgens het responsive webdesign principe. Dat betekend dat de informatie ook op een ipad of smartphone duidelijk weergegeven word. Een nadeel is dat op dit moment oude internetbrowsers geen volledige ondersteuning bieden voor HTML5, zodat met een oude browser, zoals bijvoorbeeld IE8, de HTML5 lay-out niet helemaal tot zijn recht komt. Het menu is gestyled met CSS3, de verwijzende links zijn HTML5. De berekeningsprogramma's zijn gemaakt in javascript.

De site is nu uitgebreid met Social media links. Informatie kan nu eenvoudig gedeeld worden via email, twitter, facebook en google+. Tevens kan men discussiƫren met andere gebruikers of een reactie achterlaten op de reactiepagina die werkt met disqus.

Begin 2016 is offertes opvragen via een partner toegevoegd, vanwege de vraag van veel gebruikers om voor hun specifieke situatie eenvoudig prijzen te kunnen vergelijken.

In 2021 is de layout van de hele site vernieuwd, en veel informatie geactualiseerd. Daar HTLM5 nu gemeengoed is geworden, zijn de oudere scripts verwijderd. Zo zijn de miniquizjes aan de rechterkant van de webpagina's opnieuw geprogrameerd zodat ze nu ook geschikt zijn voor smartphones en tablets.Volgende pagina: Sitemap